Op zoek naar onze ziel


Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat maar bij ons zijn de zomerse terrasjes vaak een inspiratiebron voor zakelijke keuzes. Niet dat de inhoud van het glas er voor iets tussenzit, maar het is wellicht het vrijere kader dat toelaat om buiten de lijntjes te denken.


Deze zomer was het niet anders.


Het discussiepunt was de innovatie waar we als bedrijf voorstaan en de wijze waarop we dat naar onze klanten kunnen duidelijk maken. Al snel kwamen we bij het eerste aspect terecht waardoor mensen ons kennen: ons logo.


Het moet gezegd, toen we met B Professional zijn gestart, hadden wij eigenlijk niet zoveel oog voor ons logo. Het was één van de dingen op onze to-do lijst.

Dat is vandaag anders. Meer en meer beginnen we te beseffen dat dit logo ons identiteit moet weergeven en ook zo moet gezien worden. Toen kwam dus het bierviltje naar boven waarop we de ideeën loslieten.


Ons logo moest aangeven waarmee we bezig zijn en meer bijzonder onze focus op huidverbetering vertalen.

Er zijn gemakkelijkere zaken om grafisch weergeven, maar al snel wilden we ergens een indicatie van de huidlagen in de grafische vorm.


Deze grafische vorm moest dan ook nog eens komen te staan onder het gedeelte B PRO van onze bedrijfsnaam. Want we willen dat iedereen die met onze kennis, producten of diensten aan de slag gaat een echte "pro" is in het vak.


Daarnaast moest er ook een slogan komen die staat voor onze diensten en die duidelijk maakt dat we steeds gericht zijn op innovatie in onze sector en nog meer specifiek op het permanent verbeteren van de huid in alle omstandigheden. Dat het nu gaat om pigmentvlekken, littekens of een oudere huid.


Tot slot moest het logo ook ons logo zijn. Dat van Katleen en mezelf. Daarom wilden we het handgeschreven maken. Authentiek en uniek, zoals we zelf het bedrijf vorm geven. Met onze sterke en minder sterke punten, maar vooral leesbaar en correct.


En zo was het, dat dit bierviltje, het logo dat we hier introduceren in een schets begon te vatten. Een logo met het verhaal van wie we zijn. Op en top professionals, die met passie en authenticiteit ondernemen, gericht op resultaten voor onze klanten.


Hopelijk vinden jullie het geslaagd. Laat ons gerust weten wat je ervan denkt ! Wij zijn benieuwd 😊

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2021 B Professional - We innovate your skin | Privacy