top of page

Help !! Mijn huid slaat op hol ...


Is dat herkenbaar bij jezelf of ook wel eens bij je klanten in het schoonheidssalon? Dat gevoel dat de producten die je gebruikt hun doel lijken te missen of - erger nog - de tegenovergestelde reactie teweegbrengen.huidprobleem
Help ! Mijn huid slaat op hol


Verschillende oorzaken kunnen hier aan de basis liggen maar eentje zetten we bijzonder in de spotlight en dat is het belang van werken in laagjes. "Layering" zoals dat zo mooi heet in het Engels.


De opbouw van onze verzorgingsroutine


Wat is dat nu precies en op welke manier gaat het onze huidconditie beïnvloeden? Welnu, layering is simpelweg stilstaan bij de verschillende laagjes die jij aan je routine of behandelprotocol toevoegt. Met andere woorden, ga je nadenken over welke producten je samen gebruikt en in welke volgorde je ze gaat toepassen. Wanneer je ze toepast ('s morgens of 's avonds) en of de producten die je over en met elkaar gebruikt wel combineerbaar zijn.


De reden waarom dit belangrijk is, heeft enerzijds te maken met ingrediënten in je producten die je niet altijd samen kan gaan gebruiken maar anderzijds ook met het verschil in moleculair gewicht van deze ingrediënten die deel uitmaken van een cosmetisch product waardoor het product juist wel of niet kan penetreren in de huid.


Combinatie van producten met een zelfde doel


Over de combinatie van welke producten je best zou vermijden blijven we stilstaan in een ander artikel maar we kunnen bijvoorbeeld wel al meegeven dat wanneer je bijvoorbeeld een intensieve acné behandeling ondergaat waarbij je producten met een hoge concentratie aan retinoïde (retinol aka producten gebaseerd op vitamine A) en terwijl ook ook peelings gaat gebruiken op basis van Alfa Hydroxy zuren (AHA), dan kan het wel eens gebeuren dat je huid geïrriteerd raakt of zelfs een branderig gevoel geeft (in het slechtste geval ook kleine littekens achterblijven) omdat beide producten net inzetten op de celvernieuwing. Dat doen ze door het verwijderen van de dode huidcellen in onze opperhuid waardoor deze dunner en gevoeliger wordt en anders kan gaan reageren.


Penetratie van producten in de huid


Qua penetratie anderzijds dien je de vuistregel te hanteren dat er bij een moleculair gewicht van meer dan 500 Dalton (Dalton is de eenheid waarin de massa van een molecule wordt uitgedrukt) geen penetratie mogelijk is. Uiteraard houdt men bij de ontwikkeling van ieder cosmetisch product rekening met dit moleculair gewicht van elk ingrediënt maar verhoudt zich dit niet tot het toepassen met andere producten. Met andere woorden is het niet enkel van belang om de ingrediënten van een bepaald product in ogenschouw te nemen maar moet je alle laagjes aan producten samen gaan bekijken om na te gaan in welke mate producten zullen penetreren om doeltreffend te zijn.Ons advies voor jouw persoonlijke #skincareroutine


Als besluit raden we aan om de producten in je routine na het reinigen te verdelen in de verschillende lagen waarbij je in volgorde van de dunste naar de dikste formule werkt. Zo kunnen serums en lichte formules door de huid worden opgenomen zonder dikkere formules hiervoor een barrière vormen. We raden ook aan om voldoende tijd te nemen tussen het aanbrengen van de producten, zodat het product goed in de huid kan trekken en opdroogt voordat u met het volgende product begint.


Vergeet zeker niet af te sluiten met een goeie SPF !

Elke dag ❤️

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page