top of page

Chemische versus minerale zonnebrandcrème: Wat is het verschil?

Bijgewerkt op: 3 mei 2022


Terwijl chemische zonnefilters chemicaliën gebruiken om de schadelijke UV-stralen van de zon weg te filteren, blokkeren minerale zonnefilters de ultraviolette straling fysiek met ingrediënten zoals titaniumdioxide of zinkoxide. 

Wat is chemische zonnebrandcrème?


Chemische zonnebrandmiddelen zijn formules die chemische filters gebruiken om de huid te beschermen tegen de schadelijke ultraviolette stralen van de zon. Hoewel veel verschillende soorten chemicaliën bescherming tegen de zon bieden, zijn de meest gebruikte chemische SPF-ingrediënten in de Verenigde Staten oxybenzone, avobenzone, octinoxaat en octisalaat. Deze weliswaar moeilijk uit te spreken ingrediënten werken als een spons en absorberen ultraviolette straling voordat deze je huid kan bereiken. Chemische zonnebrandmiddelen zijn wat de meeste mensen bedoelen als ze het hebben over zonnebrandcrème; een onderzoek wees uit dat meer dan 96% van de zonnebrandmiddelen die in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn chemische SPF-ingrediënten gebruiken in plaats van minerale ingrediënten.


Wat is minerale zonnebrandcrème?Een minerale zonnebrandcrème bevat, zoals de naam al vertelt, minerale zonnefilters. Deze zonnefilters beschermen je huid op een andere manier dan chemische UV-filters. Minerale UV-filters creëren een beschermend laagje op het huidoppervlak om zonnestralen te weerkaatsen.


Als je kiest voor een chemische zonnebrandcrème, zoek dan naar een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15, zoals Super Fluid Daily UV Defense 50+. Deze lichtgewicht formule voor alle huidtypes bevat vijf chemische zonnefilters, waaronder oxybenzone en homosalaat, en biedt een breed spectrum bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. De unieke formule bevat ook vitamine E en helpt de huid te beschermen tegen omgevingsfactoren, zoals luchtvervuiling. Het is niet-comedogeen en geschikt voor alle huidtypes. Breng het aan als de laatste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, vooral als je van plan bent om tijd buitenshuis door te brengen.


Minerale zonnebrandmiddelen versus chemische zonnebrandmiddelen:

het belangrijkste verschilHet belangrijkste verschil tussen minerale en chemische zonnefilters is dat minerale/fysieke zonnefilters bovenop de huid zitten en de stralen aan de oppervlakte blokkeren met ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, terwijl chemische zonnefilters de stralen absorberen als een spons met ingrediënten als oxybenzone, avobenzone, octisalaat, octocryleen, homosalaat of octinoxaat. Minerale zonnefilters zijn meestal beter geschikt voor mensen met een gevoelige of acne-gevoelige huid, maar de formuleringen zijn ook vaak dikker (en kunnen mogelijk een witte waas achterlaten op diepere huidtinten).

Chemische zonnebrandmiddelen zijn meestal lichter, helderder en prettiger om te dragen, maar de actieve ingrediënten in chemische zonnebrandmiddelen kunnen nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Chemische zonnebrandmiddelen kunnen ook irriterend zijn voor mensen met een gevoelige of acne-gevoelige huid.80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page